Historia

Tidslinje – En tillbakablick

 • S-truckar

  Det började 1974 i den lilla orten Sköllersta i Närke. Företagets grundare var Bertil Larsson och företagsnamnet blev S-truckar. Mekanikernas främsta uppgift på den tiden var att åka ut till kunder och laga truckar som gått sönder.

 • Personalen – ett sammansvetsat gäng

  Personalen som jobbade på S-truckar var redan på den tiden ett sammansvetsat gäng. Den goda atmosfären skapade ökad produktivitet, teamwork och förtroende, vilket än idag genomsyrar företaget och varumärket.

 • Flytt och ny Vd

  1985 flyttade bolaget till Åminneberg, en mindre ort vid vätterns norra kant. 1986 tillträdde Tomas Andersson som VD. Han hade arbetat i företaget i flera år och var nu en av de nya delägarna.

 • Örebro och namnbyte

  På 90-talet beslutades att flyttlasset skulle gå igen och denna gången till Örebro. I samma veva bytte företaget namn till Systemtruckar. Företaget växte och även tekniken utvecklades. Systemtruckar blev generalagent för CAT i Sverige och skapade sig ett återförsäljarnätverk.

 • Ett nytt decennium börjar

  I början och mitten av 00-talet var det högkonjunktur och hela världen snurrade fort. Så gjorde även Systemtruckar, även om det spekulerades om en lågkonjunktur. Företaget växte mycket och lokalerna blev för trånga. Kommunen kontaktades och planer på att bygga nytt föddes. Allt var nästa klart men en lunch ändrade allt. Företagsledningen åkte av en slump förbi Multehuset i Kumla, där det fanns lediga lokaler. Tre månader senare var företaget flyttat och placerat i Kumla. Men lågkonjunkturen drabbade så småningom även Systemtruckar och tuffare tider väntade.

 • Ny Vd

  Dåvarande Vd Tomas Andersson lämnar över rollen 2015 till sin dotter Carolina Brindeberg.

 • http://Systemtruckar
  Tillbaka till rötterna

  Tiderna förändras och 2017 var det dags att flytta igen. Denna gången tillbaka till Örebro. Nu fick Systemtruckar en chans till nystart och lyfte sin verksamhet till högre höjder. Företaget hade fortsatt fokus på sina kunder, personal och miljö, så som vid starten 1974.

 • Ägarbyte

  I oktober 2021 såldes Systemtruckar i Örebro AB och Ambergate Invest AB med säte i Falkenberg tog över bolaget.

 • Vi välkomnar Mattias Lindh

  I juni 2022 började Mattias Lindh som ny VD för Systemtruckar. Han har med sig en mångårig erfarenhet från försäljning och ledning av sälj- och serviceorganisationer.

 • Vi blickar framåt

  Systemtruckar i Örebro AB gjorde ett namnbyte under senare delen av 2022 och heter idag Systemtruckar Sverige AB då detta bättre speglar närvaron på marknaden. Under andra halvan av 2022 blev förvärvet av Bernströms Truck i Västervik klart och 2023 flyttas bolaget till Vimmerby. I mars 2023 inleds även ett partnerskap med Mitsubishi Logisnext Scandinavia. Systemtruckar fortsätter skapa förutsättningar att göra förvärv och vidareutveckla bolaget i linje med fastlagd strategi.