Om Systemtruckar

Systemtruckars verksamhet

Systemtruckar erbjuder produktivitet och kvalitet, till rätt pris. Det genomströmmar hela vår verksamhet.

Systemtruckar säljer nya och begagnade truckar. Även uthyrning av truckar är en viktigt och växande del och allt backas upp av full support och service. Vårt mål är att överträffa våra kunders förväntningar, på våra medarbetare, våra produkter och våra tjänster. I alla kontakter och ärenden från det första mötet, men framför allt långsiktigt, efter ett köp eller avtal med oss.

En tillbaka blick

Systemtruckar grundades

Det började en gång för länge sedan i den liten orten Sköllersta som ligger i vackra Närke. Året var 1974 och tiden i Sverige var annorlunda då mot nu. Företaget grundades av en man som heter Bertil Larsson och företagsnamnet blev S-Truckar. Bärbara telefoner var obefintliga och skrivmaskinen gick varm på kontoret. Redan på den tiden var kunden viktig och mekanikernas främsta uppgift var att laga truckar som gått sönder. Då det inte fanns mobiltelefoner fick mekanikerna ibland låna kundernas telefon för att få reda på om det fanns fler jobb att åka på före de begav sig hem mot verkstaden igen.

Personalen på S-Truckar

Personer som jobbade på S-Truckar hette namn likt Jonny, Janne, Benny, Tommy, Loffe, Tomas osv. Det var ett litet företag där alla kände varandra och det var en hjärtlig med någorlunda rå stämning ibland. Vid jämna födelsedagar var det givet att alla från firman åkte hem på morgonen och våldgästade jubilaren och kanske hittades det på något bus för att göra det lite mer kul. Maskiner som såldes var främst truckar av märket Mitsubishi som alltid var lite knepigt att uttala och stava till då det behövdes.

Åmmerberg

Åren gick och företaget flyttade sedan till Hallsberg och var där under en tid. 1985 landade firman i Åmmeberg som är en mindre ort som ligger vid vättens norra kant, i närheten av sommarstaden Askersund. Strax efter flytten ändrades ägandet och 1986 tillträdde Tomas Andersson som VD. Han hade arbetat i företaget i flera år och var nu en av de nya delägarna.

Verkstaden

Företagets verkstad i Åmmeberg hade en fasad av vinröda tegelstenar. Inuti var det murrigt och mörkt. Det fanns små fönster som släppte in lite dagsljus. Lamporna i taket var utspridda med jämna mellanrum över lokalen vilket gav det ljus som behövdes för att utföra arbeten på maskinerna.

Det vita byggnaden med flera våningar

Kontoret i Åmmeberg var i ett hus bredvid verkstaden. Den hade en fasad av vit puts och var tre våningar högt. Ingången kändes stor, pampig och samtidigt välkomnande. När man tittade ut genom fönster från kontoret på andra våningen såg man 7:e hålet på Askersunds nybyggda Golfbana. Då flera på företaget spelade golf var det bonus att ha golfbanan så nära.

Ibland hände det att man tog med kunder på en golfrunda. Dessvärre gick det inte alltid som man tänkt sig och bollar slogs bort i vattnet eller ut i ”ruffen”. Det är ju dock ett sällskapspel, att ha trevligt var ju ändå det viktigaste. Om det dessutom såldes en eller fler truckar hade rundan ändå varit lyckad. Som företagsaktiviteter på 80- och 90-talet var golftävlingar och mässor stort inom truckbranschen. Mässorna i Tyskland ansågs som de största och den viktigaste att delta på.  I många år bokades stora bussar för att ta hela firmans personal till Tyskland för att där se de nya modellerna på maskiner, träffa andra kollegor från truckbranschen och inte minst för att ha kul.

Örebro

På 90 talet beslutades det att företaget skulle flytta igen och denna gång till Örebro. I samma veva bytte företaget namn till det nuvarande namnet Systemtruckar. Företaget växte och även tekniken utvecklades.

Mobiltelefonerna med olika märken som Ericsson och NOKIA började ploppa upp i Sverige vilket gjorde det enklare att få kontakt med verkstaden och fältet. Skrivmaskinen användes mer sällan och utbyttes till datorer med DOS program. Systemtruckar blev generalagent för CAT i Sverige och skapade sig ett återförsäljarnätverk. Under flera år utrustades alla CAT maskiner som såldes i våra lokaler av vår duktiga personal.

Ett nytt decennium börjar

Vid årsskiftet 1999 hade världen panik.  Man trodde nämligen att på tolvslaget till 2000 skulle alla datorer och tekniken krascha. Som tur var hände inget och livet rullade på som vanligt. Vi gick därmed in i ett nytt decennium utan teknikstrul. I början och mitten av 00-talet var det högkonjunktur och hela världen snurrade fort. Så gjorde det även på Systemtruckar även om det hade börjat surras om en lågkonjunktur. Företaget hade växt mycket under de senaste åren och det blev för trångt på Krangatan i Pilängen. Det behövdes större lokaler som var anpassade för den nutida verksamhet. Kontakt togs med kommunen i både Örebro och Kumla och företaget var på gång att bygga nytt.

Allt var nästan klart men en lunch ändrades allt. Företagsledningen var i Kumla och av en slump åkte förbi Multehuset i Kumla. Den dåvarande vaktmästaren som Tomas kände berättade att det fanns lediga lokaler i huset. Tre månader senare var företaget flyttat och personal och maskiner var placerad i Kumla. Det kanske var tur att det inte blev något nybygge för samma år drabbade lågkonjunkturen även till Systemtruckar.

Kumla

Det var många fina år i Kumla. Systemtruckar hade lokaler bredvid många andra företags och som företaget hade bra samarbeten med. Det skapades ett litet tajt nätverk bland företagen i det gamla ”Ericsson huset”. Dåvarande Vd Tomas Andersson lämnade över rollen 2015 till sin dotter Carolina Brindeberg. Hon har drivit företaget tillsammans med Tomas sedan dess.

Åter till Örebro

Tiderna förändras och 2017 var det dags att flytta igen. Denna gång åter tillbaka till Örebro. Nu fanns mer tid än vid flytten till Kumla. Nu kunde det rensas bort gamla saker och det kändes som Systemtruckar fick en chans till nystart. Företaget tog chansen och lyfte sin verksamhet till högre höjder. Idag har företaget fortfarande ett stort fokus på sina kunder, sin personal och sin miljö, så som det hade när det startade 1974. Vi på Systemtruckar siktar framåt och på att fortsätta i minst lika många år till. Vi hoppas ni följer med oss på äventyret.

Följ oss gärna på Facebook.